Einsatzbeispiele

Noodstopsystemen voor rijsimulatoren

Veiligheidsstootdempers SDH38 tot SDH63
ACE veiligheidsstootdempers beschermen eindstanden van een rijsimulator in twee assen Copyright: Bosch Rexroth B. V., 5281 RV Boxtel, Nederland en Universiteit van Stuttgart - FKFS, 70569 Stuttgart, Duitsland
Overige
testbanken, lineaire sleden, lucht- en ruimtevaart, kraansystemen, zwaarlasttoepassingen

In het geval van een incident zorgen de ACE-veiligheidsschokdempers in de simulatoren voor de bescherming van mens en machine.

Het doel was om een rijsimulatiecapsule op twee van de in totaal acht assen te beschermen. De eisen aan een mogelijke noodstopvoorziening waren hoog, want het was duidelijk dat er, als deze niet werkte, ernstige schade aan de complete constructie en ook aan de capsule zou ontstaan. Zelfs persoonlijk letsel van de proefpersonen kon niet worden uitgesloten, terwijl bovendien de meest uiteenlopende combinaties van massa en snelheid in aanmerking moesten worden genomen. Twee veiligheidsstootdempers van de productfamilie SDH38 tot SDH63 nemen nu de destructieve krachten, bijvoorbeeld bij stroomuitval, betrouwbaar op en zorgen ervoor dat hoge risico's worden uitgesloten.
×

ACE Stoßdämpfer GmbH | Inloggen

Geregistreerde online klanten, gelieve hier in te loggen.
Voor alle nieuwe klanten wordt bij de bestelling een account aangemaakt.
Als u al klant bent, neem dan contact op met ebiz@ace-int.eu.