Studentenwedstrijd

Energieopwekking in dempingstechnologie

STARTDATUM: 1 mei 2021
SLUITINGSDATUM: 30 september 2021
CONTACT: Toni Riediger innovace@ace-int.eu
PRIJSUITREIKING: november 2021

ACE Stoßdämpfer GmbH

INNOVACE 2021 is voltooid


Uitnodiging tot deelname

Het productassortiment van Stabilus en ACE Stoßdämpfer GmbH omvat een breed scala van producten op het gebied van dempingstechnologie, snelheidsregeling en vibratiecontrole. In veel toepassingen worden dempers gebruikt die als functioneel uitgangspunt hebben kinetische energie in thermische energie om te zetten. De dempers zijn gevuld met een medium - gewoonlijk hydraulische olie of stikstof. De energie die vrijkomt bij het dempingsproces en de beweging van de zuigerstang, wordt nog niet gebruikt om energie op te wekken. Het doel is een manier te vinden om deze energie te benutten om bijvoorbeeld sensoren of communicatieapparatuur autonoom te kunnen voeden.

Er wordt een ontwerp verwacht met technische bewijzen van functionaliteit en haalbaarheid. In het bijzonder moeten de bruikbare energie, de duurzaamheid (levensduur) en de productkosten (fabricage/aankoopkosten) aan de orde komen.

Ter illustratie kan een zelfgekozen toepassing worden gebruikt, op basis waarvan een gedetailleerde berekening van de optredende krachten en de daaruit voortvloeiende energieën, alsmede van de bruikbaarheid ervan worden verwacht.

Mochten er vragen zijn over de functionaliteit van de dempers, dan staan de ervaren applicatie-ingenieurs van ACE uiteraard tot uw beschikking.


Inschrijving

De aanvragers moeten zich aan het begin van de procedure éénmaal per mail aanmelden bij innovace@ace-int.eu. Daarbij dient de begeleidende leerstoel te worden genoemd.

De beloning

Het winnende team of individu ontvangt een prijzengeld van 5.000 €. De begeleidende leerstoel ontvangt extra steun ten bedrage van 2.000 euro.

Evaluatiecriteria

Concept (40 punten): gedetailleerde beschrijving van het technisch concept

Functionaliteit (40 punten): Bewijs van functionaliteit/haalbaarheid van het ontwerp (experimentele opzet of plausibele haalbaarheidsstudie)

Kosten(20 punten): Plausibele specificatie van de kosten in verhouding tot de gewonnen energie.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen houden wij op 17 mei om 15.00 uur een webconferentie. Schrijf u hiervoor per e-mail in vóór 13 mei. Verdere vragen kunnen tijdens de verwerkingsperiode per telefoon of per post worden beantwoord.

×

ACE Stoßdämpfer GmbH | Inloggen

Geregistreerde online klanten, gelieve hier in te loggen.
Voor alle nieuwe klanten wordt bij de bestelling een account aangemaakt.
Als u al klant bent, neem dan contact op met ebiz@ace-int.eu.