Studentenaward

Dichtvalbeveiliging voor ramen en deuren

Startdatum: 15. april 2022
Sluitingsdatum inzendingen: 30. september 2022
Contact: Toni Riediger triediger@stabilus.com
Prijsuitreiking: oktober 2022

ACE Stoßdämpfer GmbH

INNOVACE 2022 is voltooid


Beschrijving opdracht

De afgelopen jaren hebben we steeds vaker te maken gekregen met extreem weer. Als gevolg daarvan is het risico op beschadigingen aan onroerend goed en woningen toegenomen. Met name het ongecontroleerd dichtslaan van ramen en deuren door harde wind kan snel tot beschadigingen leiden. In het ergste geval kan het glas zelfs breken.

Daarom zijn we op zoek naar een oplossing die moet voorkomen dat ramen en deuren ongecontroleerd dichtslaan. Daarbij moeten enerzijds beschadigingen worden voorkomen en anderzijds lawaaioverlast worden vermeden. We verwachten een ontwerp inclusief technisch bewijs voor de functionaliteit en haalbaarheid ervan.

Functie

De functie – het openen en sluiten van het raam, met weinig inspanning – moet blijven bestaan, net als het bedieningsgemak. Vanaf een hoeksnelheid van ca. 30 graden/sec (plotselinge windvlaag) moet de beweging worden afgeremd of gedempt om de botssnelheid van het raam in het kozijn te verminderen. De demping van de beweging moet in beide richtingen (openen en sluiten) mogelijk zijn. Nadat de hoeksnelheid onder de opgegeven waarde is gedaald, moet het raam weer vrij kunnen bewegen.

Maximale afmetingen

Het systeem moet zo onopvallend mogelijk in het raam worden geïntegreerd. Het is bijvoorbeeld denkbaar om het binnen het kozijnprofiel of in of aan de scharnieren aan te brengen. Indien het systeem op de kozijnprofielen wordt gemonteerd, moet een maximale inbouwruimte van 65 x 110 mm in acht worden genomen.

Bovendien dient een richtprijsberekening met betrekking tot de kostenefficiëntie voor geplande hoeveelheden van meer dan 10.000 stuks per jaar te worden meegestuurd.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar triediger@stabilus.com. Daarbij dient ook de opleiding te worden genoemd.

Prijs

Het winnende team of de winnende persoon ontvangt € 5.000,- prijzengeld. Daarnaast ontvangt de begeleidende leerstoel of opleiding een bedrag van € 2.000,-.

Beoordelingscriteria

Concept (40 punten): gedetailleerd beschreven technisch concept

Functionaliteit (40 punten): Technisch bewijs voor de functionaliteit/haalbaarheid van het gemaakte ontwerp (proefopstelling of plausibel haalbaarheidsonderzoek)

Kosten (20 punten): Plausibel kostenoverzicht

Prijsuitreiking

Oktober 2022

Nog vragen?

Op 13 april om 15.00 uur vindt een online meeting plaats, waar belangstellenden vragen kunnen stellen. Geïnteresseerden dienen zich hiervoor uiterlijk 11 april aan te melden door een mail te sturen naar triediger@stabilus.com. Overige vragen kunnen tot aan de sluitingsdatum voor de inzendingen telefonisch of per mail worden gesteld.

×

ACE Stoßdämpfer GmbH | Inloggen

Geregistreerde online klanten, gelieve hier in te loggen.
Voor alle nieuwe klanten wordt bij de bestelling een account aangemaakt.
Als u al klant bent, neem dan contact op met ebiz@ace-int.eu.